söndag 7 november 2010

Långhelg i Kapstaden

Skånekompisen Martina var nyligen på besök, och efter några vardagliga dagar i Gaborone och en safaritrip till Madikwe satte vi oss på flyget till efterlängtade Kapstaden. Alla säger att det är såååå fantastiskt fint där, så förväntningarna var höga... Och de infriades varenda en! Kombinationen charmig storstad och mäktig natur var verkligen nåt speciellt. Åt frukost på guesthouse-balkongen med en klar vy upp mot Taffelberget, där "bordsduken" hängde ner över kanten innan den löstes upp i vinden. Och väl däruppe på tusen meters höjd, efter en hisnande åkfärd i kabinbanan, kunde vi se hela stan, de kringliggande bergstopparna och Robben Island en bit ut i Atlanten. (Tack Kenneth & Anna som tipsade om att se solnedgången därifrån. Magnifikt!)

Vi lämnade Kapstaden en dag för en vända ner till Cape point och Godahoppsudden. Det blåste friskt och havet var så blått det kan bli - hänförande vackert. Riktig fjällnatur i naturreservatet där nere. Floran bjöd på gul protea och rödlila pelargonia och till faunan räknades såväl babian som klipp-dassie (typ megahamster).

Vid Boulders Bay fick Martina dessutom äntligen träffa sina pingviner! De var små, och rättså loja vid vårt besök, men tveklöst väldigt söta.
Våra knappt fyra dagar i Kapstaden med omnejd kunde lätt ha fått vara fler. Och varför inte återvända den 18 februari 2011, då U2 spelar på stadion...?

1 kommentar:

  1. Verkar vara en fin stad! Men vars bor man med så vacker utsikt!?
    ;-)
    Kenneth

    SvaraRadera